Emelie och Maria

mandag kvall = filmkvall eftersom var familj har en stor samling filmer, och idag hittade vi annu fler och nyare! och vet ni vad, dom har twilight!!
helgen bestod av besok pa.......IKEA. exakt som sverige var det, men vi kopte svenskt godis (bilar choklad osv) och kavair och knackebrod mhm! vi blev till och med radfragade nar vi stod dar bland delikatesserna: en liten indisk tant fragade om appelkaka var applepie. kul att kunna vara till hjalp! hon kande val pa sig att det var riktiga svenskar pa plats! var familj lamnade oss sedan vilket innebar att vi gav oss ut pa egna aventyr! blev ju saklart kottbullar med lingonsylt till lunch pa just IKEA! smakade sadar.. men vi var nojda!
Vi gick sedan vidare i och tittade lite i affarer och vad fann vi om inte en djuraffar!! kattungar och hudvalpar som fick oss att smalta! valdans tur att man inte kan ta med sig sanna sotsaker hem till sverige!

Lordag kvall bestog av lite festligheter! vi akte en svang hem till will dar det var en massa trevligt folk! sedan akte vi vidare till nagon liten bar och efter det vidare till nagot som liknande ett tecnohak! det var sadar och kvallen slutade med en taxi hem och en formodligen valdigt glad taxichaffor som troligtvis lurade av oss en del pengar. Men men vi kom ju hem lugnt och saker iaf!

Tidigt pa sondag morgon knackade det pa dorren och det bar i vag till nagot som var Anita (var nuvarande mamma) beskriver som en vikinga by om det skulle vara i sverige. En uppbyggd by med massa gamla hus fran tiden da invanarna borjade vaska efter guld, det var haftigt pa sa satt att det var verkligen en liten by, med folk utkladda och sma lollishops och man kunde fa ga i skolan och prova skriva med typ black, ja ni vet, och man fick ga i en vag under jorden dar dom gravde efter guld och man fick vaska efter det ocksa. vi planerade att bli rika och kunna bo pa fem stjarniga hotell for resten av vistelsen men det var inte fallet. vi hittade lite guld men vi lamnade det pa plats och gick vidare.

Vi traffade aven pa trevliga spindlar!!!! ja det ar sant!!! dock var det drinkar typ, eller typ en klump glass och dricka i det, svart att forklara men GALET gott!
sen akte vi hem och njot av sondagskvallen och hade lite angest for att behova jobba. jag vet att det later dumt, vi jobbar i tre veckor liksom, men det ar ju hemskt att kliva upp! fast det gar ju bra nar man val ar dar.
sa idag har vi jobbat och trakigt var det men ja det funkar. bara sex dagar kvar. och sen kommer en lycklig stund! marias mamma kommer, som ni kanske fattat, och gud sa mkt vi ser framemot det. vi behover fa prata lite mer svenska. vi pratar svengelska med varandra och maria verkar inte kunna skriva pa svenska langre, tur att vi ar tva som sitter vid datorn, annars hade det sparat och ni hade inte forstatt nagot alls.

Men nu ska "the hurdigurdi girls" som dom kallar oss har (dom tycker att det later sa nar vi pratar med varandra, ofta ar det "hurdigurdi och ett engelskt ord hudrigurdu") ja ni ska vi iaf helpa osselva och ata lite gojakla kaka som var lillasyster har tagit med hem fran sitt jobb, (ett bageri) det kan ju inte bli battre!

Bilder fran vikningabyn kommer.. kanske imorn! Vi far se.
Love from oz helt enkelt
maria och emelie

Kommentarer
Postat av: Lena C

Det är så roligt att "vara med på er resa".Jag följer varje steg ni tar :)

Ha det fortsatt så bra ni bara kan!

2010-03-02 @ 10:27:46
Postat av: Maria

kul att du laser! Hoppas ni har det bra hemma i kylan!

2010-03-03 @ 00:55:44
URL: http://sesiaustralien.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0