Emelie och Maria

Igar, sondag, hade vi en riktigt harlig dag! Vi akte till en lite sjoaktig sak typ 45 min fran wangaratta pa morgonen. Vi ar mitt i landet nu, sa inget hav sa langt ogat kan na. 
Dar spenderades dagen framforallt i skuggan. I australien ar mottot "no tan is a healthy tan" och de flesta australier kommer ursprungligen fran typ englad, irland osv, sa majoriteten ar kritvita. De sager att det bara ar dumma svenskar som blir riktigt bruna har, och ja vi maste ju halla upp ryktet. Sa vi la oss i solen pa graset efter att ha smorjt in oss i 30+. Alla stirrade ut oss, tyckte nog att vi var helt dumma i huvudet, och efter cirka 15 minuter borjade det branna ordentligt, sa vi fick lagga oss i skuggan, som alla andra.
Vi hade sedan en picknick men vara underbara (tillfalliga) foraldrar och deras utbytesstudent Till, fran Tyskland, en lang 17 arig pojke, som tack och lov ar blekare an oss!
Sedan blev det en god glass och en bilfard hemat.

Vi plockade upp Georgia (dottern i familjen) hemma och for sedan vidare till ngra tyskar som bott har i 6 ar, for lite "snacks and drinks". En salig blandning av manniskor fanns dar, alla vuxna var doktorer, och de flesta hade barn. En blandad skara ungar sa att saga. De flesta var valdigt trevliga och tyckte det var spannade att vi var har fran Sverige.

Nar det borjade morkna, akte vi vidare for att forhoppningsvis fa se nagra kangrur! Och det gjorde vi!! Fantastiska djur, och hej vad de hoppade langt. Det var tyarr for morkt for att kunna knappa bra kort, men vi ska gora ett nytt forsok lite tidigare nagon annan kvall.

Sedan var det laggdags, vi gick till vart lilla gardhus, med ficklampor, in pa toan for att borsta tanderna osv. Da upptacker Maria spindeln som vi skrev om for ngn dag sedan. Uppe i taket satt den, och var riktigt stor. Vi ringde da Helen sa hennes man, Phil kom med en kvast och sopade ner den, dodade den, och spolade ner den i badkaret. Skont da var den ute ur vara liv.
Phil foljde sedan med oss in i vart sovrum for att spana efter fler ackliga saker, och vi dumma svenskar, hade glomt att dra upp fonstrerna pa kvallen, sa det var en bastu dar inne. Phil tyckte att vi definitivt skulle sova i huset, och vi grat nastan av gladje, lite skakade efter spindelupptackten. (Vi har alltid varit valkomna att sova dar inne i huset, men vi ska ju bli hardass har i Australien sa inte kunde vi tacka ja till det tidigare) men nu kandes det valdigt skont.
Vi gick tillbaka til huset och kandes oss valdigt bra till mods. Helen holl pa att fixa sangarna i deras soners rum (som inte bor hemma just nu) och vi var lyckliga flickor. Tills, Helen skriker "don't look at the wall, dont look at the wall" men sjalvklart kollar vi pa vaggen och dar sitter spindelns broder, troligtvis. En lika stor, acklig, avskyvard spindel. Emelie skriker och Maria gar ut ur rummet. Sedan, mot alla odds, tar Emelie sig en nara titt pa den javeln, hon beskriver den som harig, vit och lite ful. Phil tar dammsugaren och suger upp den dumma spindeln. Och de ar forundrade over att alla spindlar verkar folja efter oss, eftersom de inte hade sett ngn spindel pa valdigt lange. Det kanns sadar!

Efter att vi lugnat oss och insett att dom inte ar ett dugg farliga sa somnar vi sott och kanner oss trygga.

Nu ar the kids i skolan och Helen och Phil jobbar, sa vi ar all alone! Vi ska slanga i oss lite frukost nu, och sedan cykla bort till affaren for att kopa ingredienser till att gora kottbullar och kanelbullar!
De vi bor hos har bott ett halvar i sverige for ngra ar sedan, och ar tydligen helt galna i kanelbullar! Vi far val se hur det gar med allt, med var tur sa kommer val allt smaka skit men det ar vart ett forsok.

Nu nar vi ar har hemma hos dom, sa kan vi anvanda dator relativt ofta, sa skaffa skype om ni vill prata och skicka ett sms om nar osv. Ni kan soka pa vara mails for att lagga till oss: [email protected] [email protected]

Ha en bra dag! Vi saknar er dar hemma.
Maria och Emelie


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0