Emelie och Maria

Onsdagen blev en tidig morgon, vi och Helen tog taget klockan 05.00 till Melbourne. Vi sov hela vagen och nar vi kom fram sa blev vi upplockade av Helens soner Will och Nick. Will bor i Melbourne, och Nick hade precis kommit fran Europa dar han hade spenderat typ 5 veckor (och sett fler lander an vad vi har gjort i europa). Vi at sedan lite frukost och de forsokte forklara hur vi skulle ta oss fram i Melbourne med alla trams, (sparvagnar typ) sa vi hittade tillslut och tog ett tram till Melbourne zoo.
Vi hade riktigt tur ocksa, vi fick komma in pa studentpris, for nar vi bokade resan sa bokade vi med kilroy travels, och de ger en ett typ studentkort sa att man far en massa rabatter har, men vi glomde det i wangaratta, men den otroligt trevliga mannen tyckte att vi gjorde bra reklam for oss sjalva typ, sa han lat oss betala mindre. Han gjorde var dag!
Zooet var riktigt haftigt, vi fick se en massa australiensiska djur, typ olika kangrusar osv och en riktigt konstigt djur om kallas Platipus, det ar ett djur som folk trodde var ett skamt forst nar det upptacktes, det har en anknabb, baversvans, och pals som en utter. De lagger agg men diar. Riktigt strange. Sen sag vi typ giraffer, zebror, elefanter, gorillor, lejon, koalor, tigrar, osvosvosv. Men efter cirka 2 timmar holl vi pa att do av varmeslag, fast klockan bara var 11, sa vi stannade en timme till, sen sprang vi darifran, for att sedan ta oss till en strand som heter St Kilda.

Det var en mkt mysig strand, men ganska mkt folk, ngra svenskar ocksa. Vi somnade pa stranden men det var ganska mulet sa vi brande oss inte. Vi har dock kommit fram till att vi aldrig pratar med varandra pa dagarna har. Vi orkar inte! Later konstigt men det ar alltid antingen for varmt eller sa ar vi for trotta for att orka prata, fast vi tycker lika mkt om varandra anda :D

Senare pa eftermiddagen akte vi hem till Will. Dar tog vi oss en valbehovlig dusch och drack lite vin och senare kom nagra av Wills kompisar. Det var mycket trevligt, vi hade valdigt roligt. Ibland ar det dock lite svart att hanga med nar de pratar med varandra, for australensiska ar sa grovt, och svart att forsta!
Sedan tog de med oss ut pa nagra barer dar vi hade det valdigt trevligt! En riktigt rolig kvall blev det.

Pa torsdagen akte vi tillbaka till Wang, vi och Will fick aka med hans kompis som skulle kora tillbaka en bil hit sa det blev billigt och bra. Det var dock valdigt sorgligt att komma tillbaka hit. Dagen innan, sa blev en av deras hundar pakorda ute pa vagen utanfor deras hus. Jasper var bara 8 manader och var Georgias hund, sa hon var helt forstord. Fruktansvart, vi tyckte verkligen om den hunden mycket.

Igar var det storm har, mycket aska och regn och idag regnar det ocksa. Det ar nog valdigt bra for landskapet for det ar sa himla torrt har, men trakigt for oss!
Idag ska vi forsoka fixa lite jobb osv.

Vi saknar er dar hemma!
/Emelie och Maria


Kommentarer
Postat av: Döjk

Jag saknar er här hemma snökaoset!

2010-02-05 @ 06:40:06

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0