Emelie och Maria

Kanske var ett tag sen vi skrev nu, ska skarpa oss. Vi sitter just nu pa Wills soffa. Sa nej, vi har inte hittat nagon annanstans att bo an. Ikvall far vi veta om vi far lana ett rum av var nya jobbarkompis, det vore toppen! Appropa det sa ja vi har jobbarkompisar!! For vi jobbar!! Hehehe, ja vi har jobbat 2 dagar nu iaf och det gar faktiskt riktigt bra, folket ar sa trevliga mot oss och det ar ratt simpelt. Bara skriva av kommentarer typ. Det ar faktiskt intressant dessutom, lasa om hur kvinnor upplever barnafodande och varden.

Sen vi skrev sist har vi.. typ.. varit och sett nagra band, med will och hans kompis Jimbo. Sen har vi varit pa bio ocksa, pa ett casino, DE NI! Vi sag valentimes day, och vi alskade den. Bara sa ni vet. (Och ja By, vi grat lite, forvanad?)
Sen har vi sakert gjort en massa annat som vi har glomt.

Melboure ar valdigt fint och bra tycker vi, helt fantastiskt vackert pa kvallen med alla enorma byggnader. Vi har till och med blivit erbjuden av en italienare att fa bo gratis i ett av dessa hus, 17e vaningen och pool. Gratis. GRATIS. Fast vi antar att det inte skulle ha blivit sa gratis i slutandan. Will sager att ingenting ar gratis i denna varld, man far bara betala pa olika satt. Och Wills blick var oslagbar nar han sag denna man. En 50 arig italienare som korde en gul porsche. Vi skulle sa garna vilja ringa och fa bo dar, men da kommer nog vara nara och kara fa leta efter vara kroppsdelar utspridda i Melbourne. Och vi vill ju inte att ni ska behova betala dyra pengar for att aka hit, sa vi stuntade i det hehehehe. Ibland drommer vi om att fa bo dar, ljuva drom.

Men en sak maste sagas NI VAR RIKTIGT DALIGA PA ATT GE OSS RECEPT!!! (tack elisabet som var den enda som stallde upp for oss nar vi svalter har borta)
Okej svalter gor vi inte, vi ater bara ute varje dag. Sa vara planbocker svalter. Men mkt gott har vi bjudit oss sjalva pa, sushi (just det by!), pizza, thaimat, subwayx2 men bara donken 1 gang. Kanske for att det smakar skit.
Aja otroligt onodig fakta.


Kommentarer
Postat av: Elisabeth

Men vilka snålisar!

Här kommer ett enkelt fiskrecept - för fisk tycker ni väl om:-)

Ta vilken fisk som helst, fryst eller färsk. Salta, gärna med örtsalt, kanske lite peppar, på med grädde som fisken får koka i ugnen, ca 200 grader ca 20 min. Går att göra i kastrull på spisen också om ni inte har ugn.

Nu kom jag på ett till! Gör en vit sås: ett par matskedar smör, tre matskedar mjöl, späd med mjölk, låt koka några minuter. Riv/smula ost, gott med ädelost, och blanda i såsen. smaka av med peppar och ev salt. Supergott till pasta. Man kan steka lite bacon och ha som tillbehör. Grönsaker till alla mål förståss :-)

Idag var det 17 minus när jag gick upp 06.20. Sen en rask promenad till jobbet-riktigt skönt när man kommer igång faktiskt. Nu skiner solen fint. Igår kväll satt Linnea o jag och läste om Maorikulturen på NZ. Märker ni av nåt av aboriginerkulturen? Kram från mig o familjen

2010-02-18 @ 08:43:09
Postat av: maria

tack sa mycket! dig kan man lita pa! nja har inte markt av de sa mycket direkt, bara pa lite konst osv. ta hand om er!

2010-02-18 @ 09:56:01
Postat av: millan

hm jag är inte så bra på att laga mat själv, men ska fundera ut några recept som jag kan skicka! jag lever ju trots allt efter ha bott påp 22 kvm i ett halvår..fick ni förresten mitt sms förut? Vet inte om det kom fram så jag skickar ett mail istället!

2010-02-18 @ 10:02:22
Postat av: Fredde

Tre ägg, tre dl. mjöl, en smält smörklick, salt och lagom mycket mjölk. Vispa ihop. Det blir pannkakssmet. :)

2010-02-18 @ 11:11:50
Postat av: Anonym

jakla lipsillar. helt otroligt att ni klara er själva där borta :p längtar baota mycket till jag kommer, har till och med varit och köpt en ryggsäck eller ja det var väl pappa som köpte den men ändå. den stora frågan är väl om muttan tycker om sushi?!

och btw jag ska faktiskt äta sushi idag med malinorna, sådeså :D

2010-02-18 @ 11:55:47
Postat av: Anonym

och föresten det var från by, men det antar jag att ni fattar :)

2010-02-18 @ 11:57:01
Postat av: ie

Köp tortillabröd, lägg ost emellan två bröd(samt annat gott om ni vill) stek i lite olja + sallad till så har ni goda enchiladas.kan delas och äta med handen, bra på utflykt



chicken fajitas är också lätt, med grillad kyckling, paprika, lök och kryddröra går det fortare samt salsa på burk, annars kan man ju göra allt själv också



pannkakor fick ni såg jag,



Chili con carne är lätt att göra på köttfärs eller quorn, kryddor (man kan även ta en tacopåse), vita bönor blandas i+ tomatsås (konserv eller koka långkok!)



Har ni inte lärt er laga mat hemma? Vad har ni för föräldrar?



Havregrynsgröt är gott, är är en bra proteinkälla, glöm inte det, ät inte bara kolhydrater1



2010-02-18 @ 17:49:07
Postat av: E:s brorsa

Hembränt och lingondricka = vargtass

2010-02-20 @ 15:09:46
Postat av: Emelie

Far skammas for nagon av mina broder ser jag.. Mat var det, inte alkohol!!

2010-02-24 @ 05:11:19

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0