bilder igen


galet mycket folk pa melbourne central pa eftermiddagarna

Hostel i Lorne, forsta natten sov vi i talt. Riktigt fina faktiskt i en djungemiljo

lorne


var fina kladdkaka som vi bakade


vara "syskon" :P

Helg

Vi sitter pa jobbet och har endast 45 minuter kvar till helg, valdigt skont!
Da plotsligt hander det mest underbara man kan tanka sig just nu efter en arbetsvecka med alldeles for manga timmar framfor vara datorer, jag (Emelie) far en enkat dar personen i fraga inte har skrivit nagot alls!! Fattar ni? INTE ETT SMACK! Livet ar for underbart ibland!

Snart helg som sagt och var "nuvarande mamma" fyller ar idag sa vi ska hem och bestalla mat och ha en hemmakvall! Pa tal om at ata gott sa ar det nagot vi gor ofta, formodligen alldeles for ofta! Vi unnar oss godsaker hela tiden sa ni ska absoult inte bli forvanade om vi kommer hem och har gatt upp sisadar 10-15 kg. Hoppas ni tycker om oss anda..

/Hart arbetande Emelie och Maria


jobbe

Vi sitter pa jobbet. Ar jattetrotta. Vi ar alltid forst har och sist harifran pa dagarna.

Nagot som ar jobbigt har ar att dom kor inte bara pa fel sida av vagen, dom har vanstertrafik i rulltrapporna ocksa.

Nu ska vi fa var huvuden att snurra genom att lasa, tanka och skriva pa engelska. Man blir slut i skallen av det.

trotttt

litt bilder


birdisar i lorne

bro i Lorne. saknar nagra tjejer och en hund som borde vara med pa bilden

vackra melbourne

har ar det sa soligt att vi maste ha solbrillor inne i beachhouset

vi lever pa glass har, det enda vi slosar pengar pa

ackligt godis i Lorne. Saknar svenskt losgodis..

nar vi promenerade i 3 timmar for valgorenhet for cancer

beachen

nehepp


tisdag

blev inte uppdaterat sa ofta anda.. men gor en snabbis nu! Det ar kvall, Emelie ar i duschen och Maria vantar pa att ngn ska komma in pa skype. Vi har hittat boende iaf!Underbart, vi bor hos en ny familj!! Vi alskar dessa australiska familjer ska ni veta. Vi bor nu hos Helens basta van, Anita! HOn ar precis som Helen (underbar) och har en trevlig familj! Vi har ett litet rum har med tv och dvd och madrasser pa golvet, och vi njuter som bara den ska ni veta. Det ligger i en forort till Melbourne sa det tar typ en halvtimme att ta sig jobbet pa morgonen men det ar lugnt, vi ar lyckliga anda.

I helgen foljde vi med var nya familj till deras beachhouse i ett stalle nara Lorne (dar vi var forut) och ja nu horde ratt, BEACHHOUSE, helt underbart. Sa vi forsokte sola lite och badade och akte runt pa surfinggrejer.. inte riktiga brador, utan korta saker, passade oss utmarkt!
En helikopter seglade ovanfor oss och allt var fridfullt, det vi fick veta nar vi skulle aka hem var att helipkoptern spanade efter hajar, KUL. och typ ngnvecka innan vi kom dit sa hade det varit en hajattack typ pa stranden brevid dar vi var, KUL. Annu mer saker att vara radd for, KUL.
Vi har iaf itne stott pa sa mkt mer kryp, det ar vi glada for.

Vi har om ert snokaos och tycker synd om er. Lite kul ar det att fa vara skadeglad, men vi tycker synd om er. Har borjar det nalkas typ host/vinter ocksa. Folket borjar satta pa sig vaderade vinterskor, det ar ju trots allt bara cirka 25 grader liksom, det ar ju forstaligt :):):)

Idag efter jobbet kollade vi lite i affarer och sedan gick vi pa bio, igen! Det ar billigare pa tisdagar, bara 10 dollar, sa vi har kommit fram till att det ska bli tradition, ja vi hinner ju ga en gang till har i Melbourne, men ja nastan som en tradition. Idag sag vi Shutter Island. Vet inte om den har kommit till sve, men Leonardo Dicaprio ar med, GALET BRA FILM!! helt sjukt, jag och emelie satt och holl armkrok hela filmen for vi var sa radda och det var spannande. Sa ja, se den!

Har det hant ngt mer kul? Hehehehe ja i fredags gjorde vi en intressant sak. Vi blev upplockade av var nya "mamma" hos will efter jobbet. Och i bilen avslojade hon vad vi skulle gora pa kvallen. Vi skulle spendera 3 timmar med att ga runt en fotbollsplan, eller nej en football field. STOR skillnad. Grejen var att det var en insamiling for cancer, man gav pengar och for att typ gora ngt ocksa spenderade man 3 timmar genom att promenera runt eller sitta i olika sma talt och sa hade man skift typ, vi gjorde 9-12 pa kvallen.Riktigt trevligt faktiskt! Vi var nojda.

Vi ska forsoka ladda upp lite mer bilder, det ar ju inte sa kul med bara text. men just nu orkar jag inte. Imorgon kanske!
Ta hand om er i snoiga sverige och lova att inte halka eller krocka eller vad som helst dar ute i halkan!!
Vi saknar er dar hemma.
Maria och Emelie

hoho

Kanske var ett tag sen vi skrev nu, ska skarpa oss. Vi sitter just nu pa Wills soffa. Sa nej, vi har inte hittat nagon annanstans att bo an. Ikvall far vi veta om vi far lana ett rum av var nya jobbarkompis, det vore toppen! Appropa det sa ja vi har jobbarkompisar!! For vi jobbar!! Hehehe, ja vi har jobbat 2 dagar nu iaf och det gar faktiskt riktigt bra, folket ar sa trevliga mot oss och det ar ratt simpelt. Bara skriva av kommentarer typ. Det ar faktiskt intressant dessutom, lasa om hur kvinnor upplever barnafodande och varden.

Sen vi skrev sist har vi.. typ.. varit och sett nagra band, med will och hans kompis Jimbo. Sen har vi varit pa bio ocksa, pa ett casino, DE NI! Vi sag valentimes day, och vi alskade den. Bara sa ni vet. (Och ja By, vi grat lite, forvanad?)
Sen har vi sakert gjort en massa annat som vi har glomt.

Melboure ar valdigt fint och bra tycker vi, helt fantastiskt vackert pa kvallen med alla enorma byggnader. Vi har till och med blivit erbjuden av en italienare att fa bo gratis i ett av dessa hus, 17e vaningen och pool. Gratis. GRATIS. Fast vi antar att det inte skulle ha blivit sa gratis i slutandan. Will sager att ingenting ar gratis i denna varld, man far bara betala pa olika satt. Och Wills blick var oslagbar nar han sag denna man. En 50 arig italienare som korde en gul porsche. Vi skulle sa garna vilja ringa och fa bo dar, men da kommer nog vara nara och kara fa leta efter vara kroppsdelar utspridda i Melbourne. Och vi vill ju inte att ni ska behova betala dyra pengar for att aka hit, sa vi stuntade i det hehehehe. Ibland drommer vi om att fa bo dar, ljuva drom.

Men en sak maste sagas NI VAR RIKTIGT DALIGA PA ATT GE OSS RECEPT!!! (tack elisabet som var den enda som stallde upp for oss nar vi svalter har borta)
Okej svalter gor vi inte, vi ater bara ute varje dag. Sa vara planbocker svalter. Men mkt gott har vi bjudit oss sjalva pa, sushi (just det by!), pizza, thaimat, subwayx2 men bara donken 1 gang. Kanske for att det smakar skit.
Aja otroligt onodig fakta.


mandag

Vi hittade oss ett billigt internetstalle sa vi passar pa! Idag har vi fifflat en massa med banken, och efter manga oom och men sa klarade vi det. Sedan har vi hittat oss ett hostel. Enligt Will ska det liggar nara dar vi ska jobba, aven nara hans hus sa det ar bra tycker vi. Fast hostellet, nja. Det var sadar. Vi bokade en natt bara. Om vi stannar langre kommer vi fa bo i ett annat rum, mindre, men vi far se, det var inte det fraschaste. Antar att vi inte kan vara krasna men betalar man 25 dollar sa vill vi ha lite kvalli!

Imorgon ska vi besoka vart nya jobb for att ga igenom lite detaljer osv tror jag, ska bli spannande. Vi ar redo for att borja jobba och gora bort dom har tre veckorna. Tjana ihop lite pengar och sedan ma! Ar ocksa skont att vi kanner lite folk i denna stora stad som kan ta med oss pa saker!

Nu stanger de har, ha det bra!
Maria och Emelie

back in melbourne

Efter mycket om och men ar vi tillbaka i Melb. Vi fick en fin dag i Lorne, med sol och softning pa stranden. Vi trodde att idag ocksa skulle bli en fin dag, sa vi bestamde oss for att ta bussen 17.35 till melb. Det gick bara tva bussar pa sondagar den forsta var 07.50 och den andra ja 17.35. Men tji fick vi! Det har regnat och blast hela dagen och vi var tvugna att checka ut ur vart hostel kl 10. Sa vi har vandrat runt i Lorne hela dagen. Och Lorne ar inte stort. Var inne i samma affarer typ 12 ggr.

Vi gick sedan tillbaka till hostelet for att hamta vara vaskor. Och dar hande ngt laskigt. En tjej som var inne i receptionen fick ett epilepsianfall. Vi stod utanfor men det var sjukt laskigt. Efter ett tag kvicknade hon till men det var scary.
Ja sedan sa vi hejda till var underbara receptionist som vi blev goda vanner med. Han hade en lite hat-karlek till oss tror jag, vi var nog ganska besvarliga.

Sa nu, efter att ha akt alldeles for langt med sparvagnen med vara backpacker ryggsackar pa oss sa ar vi framme hos Will. Dar vi ska sova i natt. Imorgon ska vi forsoka hitta ett rum eller hostel eller vad som helst, dar vi ska bo i tre veckor!

Sa just darfor behover vi lite hjalp. Vi behover recept, MANGA recept. Pa typ pannkakor och andra lattlagade BILLIGA ratter. Sa skriv garna kommentarer dar ni ger oss recepttips!

Tack och hej leverpastej!
Maria och Emelie

Lorne

Hej hopp! Vi ar i Lorne, det regnar. Eller just nu: uppehall = jatteglada tjejer!! men det har mest bara regnat har. Det ar en sot liten strandby typ, precis vid vattnet. Vi bor pa ett fint litet hostell. Forsta natten bodde vi i ett talt pa hostellet, men nu har vi levlat oss upp till ett rum!
Det var tankt att vi skulle jobb har, men om vi skulle gora det sa skulle vi itne fa borja forens typ nasta helg, och det har vi inte tid med kande vi. Sa vi ska pa sondag eller mandag aka till Melbourne och jobba! Woho! Vi ar valdigt glada faktiskt, vi ska jobba for en som heter Helen (en ny Helen) som aven hon kanner Marias mamma och vi ska typ knappa in enkater pa datorn at henne. Hon forskar och haller pa, sa vi ska sitta vid datorerna hela dagarna i tre veckor. Och det kanns fantastiskt bra! Ska bli kul att fa bo i en storstad ocksa, och Will har lovat att ta med oss pa aventyr i Melb sa vi ar valdigt exalterade.
Vi kommer aka tillbaka till Lorne den 10 mars, for da kommer Marias mamma och hennes jobbarkompisar och da ska de och Helen och hela den familjen hyra ett beachhouse har, och vi bangar ju inte pa gratis boende saklart ;)

JUST DET, vi maste ju beratta for er trogna lasare om var sista natt i Wang. Vi hade en mysig middag med var familj och allt var frid och frojd. Vi gick tillbaka till vart stall och tankte sova gott innan en tidig morgon. Vad hander inte da? JO det sitter en san dar baaaotastor spindel i vart tak!! Vi som hade klarat oss sa lange fran att ha sadana i vart sovrum. Vi tankte da, nu ska vi vara modiga och fa ut den sjalva. Sa vi tog en sopkorg, en toffel och och stol och forsokte narma oss spindeln. Som ni kanske forstar sa klarade vi det ej. Vi som tyckte att det skulle vara en sadan haftig historia att beratta pa morgonen efter. Nej vi forsokte da ringa Helen, dock var klockan 12 pa natten sa hon sov, sa hon svarade inte. Da forsokte vi ringa Nick, inget svar. Fast vi visste inte om vi hade ratt nr. Sa da ringde vi Will, som befann sig i Melbourne och forklarade situationen, han skrattade och sa att han skulle forsoka ringa Nick eller ngn inne i huset. For ni forstar att vi vagade inte ga in i huset, ni forstar inte hur mork det var pa vagen dit och hur radda vi var varje gang vi gick dar! Men Will fick itne tag pa ngn. Sa vi sprang in i huset, vackte stackars Nick som fick gora sig av med spindeln. Sen var allt frid och frojd. Trodde vi ja!
Nar vi lagger oss i sangen sa ser vi pa gardinen bakom sangen en mindre spindel, men vi tanker, det ar oftast dom mindre som ar farliga, typ det finns en som heter redback eller ngt sant och den ar liten. (Vi fick dock veta att dom inte finns i Victoria men..) Sa vi bestammer oss for att den maste vi gora oss av med. Sa vi drar ut sangen och tar ett glas och en bok. Emelie forsoker vara modig och tar den i glaset. Hon blir dock radd och kastar glaset och allt pa golvet och skakar med handerna (som hon gor pa klipphoppninsfilmen) sa da far Maria ta hand om den. Och hon klarar det! Vilken supertjej hon ar!!!! (ni kanske forstar vem som skriver inlagget.. heheheh) ja sen sov vi var sista natt i Wang.

Hoppas ni mar bra hemma. Och ni kan ju gotta er i att vi inte heller far ligga pa stranden och pressa. Vi som hade tankt att jobba pa brannan nu, vilket har varit omojligt i Wang pga varmen. Och nu regnar det. Toppen!

Och just det, Fredde, (Emelies bror) vi har dodat myten om att man maste ha stenar pa toalocken sa att det inte kommer ormar, HA!

Ja vi saknar er dar hemma! Vi far valdigt mycker hemlangtan nar det ar trakigt och regnar. Da saknar vi aven losgodis, falukorv, chips, dipp, trocadero och sa mkt mer. Och vi har varit borta tva veckor, hur ska det ga?
Love/
Maria och Emelie

bye Wang!

Idag har vi stadat, packat och forsokt sola lite. Stadningen kravde inte sa mkt, vi dammsog bara fast det var gott att suga upp alla idiotflugor och ackliga saker. Maria har gatt och blivit en kallblodig mordare och dodar allt som kommer i hennes vag. Packningen daremot, en annan femma. Det var mycket lattare nar vara mammor packade at oss.. och hur kan det komma sig att det fick plats sa mycket battre nar de packade an nu nar vi har gjort det sjalva? Svar fraga. Vara ryggackar ar iaf packade och redo for avfard 06.38 imorgon. Dock hade det varit skont att ha Dojan och Bzo med oss som barhjalp.
Solningen gick ocksa sadar, lag ute pa graset en stund men det ar olidligt, vi smalter bort har pa andra sidan jorden. Nu ska vi dock aka till ett stalle dar det ar cirka 10 grader kallare, och vid vattnet, kommer bli riktigt skont faktiskt.

Imorgon aker vi alltsa till Lorne. Dar kommer vi inte att uppdatera lika ofta, formodligen, eftersom vi da maste besoka internet cafeer osv. Men vi ska gora vart basta. Sa onska oss lycka till! Och vi maste tillagga att det ar valdigt roligt nar ni kommenterar! Fortsatt med det! :D

Ha det bra i kalla Sverige!
Maria och Emelie

klipphoppning



Okej, vi ar bada hojdradd och valdigt fega av oss. Men vi gjorde det, och ar sjukt stolta over oss sjalva!

mandag

Pa onsdag hander det, vi lamnar da var trygga hamn for att vart riktiga aventyr ska borja! Vi aker da till Lorne, for att jobba, ligga pa stranden och titta pa koalor i tradtopparna! Ska bli riktigt harligt, men vi kommer sakna var nya familj som fan! Var underbara "mamma" Helen som har hjalpt oss med ALLT, allt fran bankkonton till att doda spindlar och som tar sa val hand om oss. Helst av allt skulle vi vilja att hon foljde med pa hela resan. Var "pappa" Phil, som ar sa otroligt harlig och odmjuk, varldens roligaste och trevligaste. Var "lillasyster" Georgia, som ar sa sot och snall, och duktig pa ALLT. Var "lillebror" Nick, som har den harligaste attityden ever, sa skont nonchalant men anda sa otroligt trevlig och var "storebror" Will (som egentligen ar yngre an oss bada men..) som har tagit sa val hand om oss i bade Melbourne och Wang. Hur ska vi klara oss utan dessa rara manniskor?
De gav oss iaf en valdigt bra start i Australien, men nu ar vi on our own men vi kanner att vi ar redo for nya aventyr. Wangaratta ar lite for litet och vi har sett det mesta har nu, sa det ar time to leave!

Idag har vi cyklat in till stan pa de hemska, oskona cyklarna igen, dar gjorde vi en massa arenden, fixade lite pa banken, fyllde pa mobilerna, kopte tagbiljetter till Lorne, och skaffade ett Skype headset. Det ar ju stor risk att det inte kommer finnas det pa internet cafeerna i resten av landet, sa vi kande att det var en bra investering.

Nu lyssnar vi pa HakanH och saknar er dar hemma.
Nu finns det inte sa mkt mer att beratta, mer an att vi ar arga pa blogg.se for att det inte verkar funka att lagga upp filmklipp.

ses pa lan!


Fest i Wang

boxades lite i bilen fran Melbourne

koompizar


MINIKROGEN!!

vi saknar minikrogen, natt sa fruktansvart. igar saknade vi minikrogen annu mer. vi saknar big boy med, fast mest minikrogen. njut av minikrogen ni som ar hemma. njut av kebabfavoriten pa minikrogen. all karlek till minikrogen.
Okej, idag ar vi trotta, och hungriga, marks det? Gardagen bjod pa lite fest, men det var inte na vidare. Smastadsfenomen. Det ar inte roligt att ga ut i en smastad om man inte kanner nagon. Inte fick vi nagon nattmat heller. Vi pratade om kebab hela kvallen, sa vi gick till ett kebabstalle, men skitstallet hade oppet fran 9 - LATE. Vad fan betyder det? Minikrogen har iaf fasta tider. Sa skitstallet var stangt och magarna tomma. Skit ocksa.

Okej, lite mer seriost kanske, och fardigpratat om mat. Vi hade forfest med Will och hans kompisar och sedan akte vi till en tjejs 18 ars fest. Det var typ 12 pers dar, och kandes precis som ett disko pa brannaborg. Ingen vagade dansa och alla satt pa stolarna ute langst vaggen. Fast ja, det var trevligt att traffa lite folk, men vi kandes oss gamla. Nick raknade ner varje minut tills att vi kunde ga till den riktiga krogen, och till slut smet vi ivag. Vakterna fattade ingenting av vart korkort men vi blev inslappta direkt. Krogen var okej, lite storre an vad vi har i Harnosand. Men ratt trakigt dock. Det ar faktiskt svart att ga ut i smastader, dar alla kanner alla och vi kande typ 4 pers. Da saknade vi vara tjejer otroligt mkt.
Vi ska inte vara sa negativa, det var helt okej att ga ut i wangaratta, fast det var roligare i Melbourne.

Nu sitter vi i soffan och vantar pa middagen, som kommer bli om hundra ar. Dom ater mat sa himla sent har, typ vid nio! Stackars svenskar som ater vid 5 i vanliga fall. 

Nu har vi iaf bokat biljetter till Alice Springs, den 20 mars. Och darifran kommer vi aka bil tillsammans med Marias mamma och henens jobbarkompisar till Ayers Rock. Det kommer bli awesome. Sedan bar det av till Sydney, dar vi forhoppningsvis kommer mota var alskade By! (Sara Bystrom) Det ska bli sa kul!

Sa, nu ska vi tanka lite mer pa minikrogen, och kanske ga ut i solen.
So long!
Maria och Emelie

klipphoppning

precis som i twilight!! heheh nastan iaf. vi akte ivag med will, nicke, till (tyska utbytesstudenten) och wills kompis jack till ett badstalle, det vi itne hade raknat med var att man var tvungen att ga typ ner for ett berg sa vi nastan dog, och sen hoppa fran en klippa. vi velade i cirka 20 min kanske medans killarna hoppade om och om igen. men till slut tog vi steget. vi ska ju bli tuffar har sa vi var ju tvugna. vi har det pa film, vi ska forsoka lagga ut det men det verkar inte funka an. nagon som vet om man maste lagga ut det pa typ youtube forst?

imorse blev vi vackta av ett telefonsamtal fran vara favorttjejer!! by, malin och malin ringde och det var sa roligt att fa hora deras roster! det kostar inget for oss om ni ringer men jag antar att det kostar en formogenhet for er? men det var uppskattat!

vi har aven dragit en slutsats har. det ar sa att alla svenskar verkar ha sin tvilling i australien, sin look a like. Vi har hittills hittat: Dottern i familjen har, SA lik marias kusin Emma, sonen Nick, SA lik ALexander Adolfsson, Jack SA lik Janne Erlander, en annan av Wills kompisar Angus ganska lik Jocke Nilsson. Det ar galet, vanta bara, snart kommer vi se en Sara Bystrom eller Malin Norlander gaendes pa gatan!

igarkvall at i thaimat och hade det otroligt trevligt ute pa verandan med hela familjen, vi verkligen alskar dom! men om cirka en vecka kommer vi aka harifran, till Lorne, som ar vid vattnet, dar det kommer finnas jobb for oss verkar det som, vi vet inte som vad an men det loser sig.
nu ska vi ata toast och ikvall ska vi nog ut i lilla wangaratta. det ar mindre an hsand men det blir nog trevligt!

g'day mates!
Emelie och Maria

bilder


Vi har citrontrad, limetrad och grapetrad utanfor vart hus

RIP Jasper

Var skona sang i vart fina stall

Var spindel som satt i taket i vart badrum. Tank er att den ar stor som en handflata

En kangru med langbenen

Emelie hittade en kangru som hon blev kompis med
Maria fick bli kompis med ett trad

Klappar en zebra, hehehe

Timon!


Pumba!


Emelie, en glass och en elefant


Melbourne

Onsdagen blev en tidig morgon, vi och Helen tog taget klockan 05.00 till Melbourne. Vi sov hela vagen och nar vi kom fram sa blev vi upplockade av Helens soner Will och Nick. Will bor i Melbourne, och Nick hade precis kommit fran Europa dar han hade spenderat typ 5 veckor (och sett fler lander an vad vi har gjort i europa). Vi at sedan lite frukost och de forsokte forklara hur vi skulle ta oss fram i Melbourne med alla trams, (sparvagnar typ) sa vi hittade tillslut och tog ett tram till Melbourne zoo.
Vi hade riktigt tur ocksa, vi fick komma in pa studentpris, for nar vi bokade resan sa bokade vi med kilroy travels, och de ger en ett typ studentkort sa att man far en massa rabatter har, men vi glomde det i wangaratta, men den otroligt trevliga mannen tyckte att vi gjorde bra reklam for oss sjalva typ, sa han lat oss betala mindre. Han gjorde var dag!
Zooet var riktigt haftigt, vi fick se en massa australiensiska djur, typ olika kangrusar osv och en riktigt konstigt djur om kallas Platipus, det ar ett djur som folk trodde var ett skamt forst nar det upptacktes, det har en anknabb, baversvans, och pals som en utter. De lagger agg men diar. Riktigt strange. Sen sag vi typ giraffer, zebror, elefanter, gorillor, lejon, koalor, tigrar, osvosvosv. Men efter cirka 2 timmar holl vi pa att do av varmeslag, fast klockan bara var 11, sa vi stannade en timme till, sen sprang vi darifran, for att sedan ta oss till en strand som heter St Kilda.

Det var en mkt mysig strand, men ganska mkt folk, ngra svenskar ocksa. Vi somnade pa stranden men det var ganska mulet sa vi brande oss inte. Vi har dock kommit fram till att vi aldrig pratar med varandra pa dagarna har. Vi orkar inte! Later konstigt men det ar alltid antingen for varmt eller sa ar vi for trotta for att orka prata, fast vi tycker lika mkt om varandra anda :D

Senare pa eftermiddagen akte vi hem till Will. Dar tog vi oss en valbehovlig dusch och drack lite vin och senare kom nagra av Wills kompisar. Det var mycket trevligt, vi hade valdigt roligt. Ibland ar det dock lite svart att hanga med nar de pratar med varandra, for australensiska ar sa grovt, och svart att forsta!
Sedan tog de med oss ut pa nagra barer dar vi hade det valdigt trevligt! En riktigt rolig kvall blev det.

Pa torsdagen akte vi tillbaka till Wang, vi och Will fick aka med hans kompis som skulle kora tillbaka en bil hit sa det blev billigt och bra. Det var dock valdigt sorgligt att komma tillbaka hit. Dagen innan, sa blev en av deras hundar pakorda ute pa vagen utanfor deras hus. Jasper var bara 8 manader och var Georgias hund, sa hon var helt forstord. Fruktansvart, vi tyckte verkligen om den hunden mycket.

Igar var det storm har, mycket aska och regn och idag regnar det ocksa. Det ar nog valdigt bra for landskapet for det ar sa himla torrt har, men trakigt for oss!
Idag ska vi forsoka fixa lite jobb osv.

Vi saknar er dar hemma!
/Emelie och Maria


lite smatt och gott fran vara forsta dagar i wangaratta

  


bullar av kott och kanel

God morgon!
Nu sitter vi har i Helen och Phils hus, helt ensamma igen. Igar var en valdigt intensiv dag. Vi borjade med att ata frukost osv sedan cyklade vi in till stan och affaren. Detta var mkt spannande, eftersom de gillar att tavlingscykla i denna familj, sa en av de cyklar vi fick lana var vanlig, den andra lag man praktiskt taget pa. Och det ar absolut forbjudet att cykla utan cykelhjalm! Sa vi tog pa oss ryggsackar, cykelhjalm och kande oss som de vackraste manniskorna i varlden.
Det ar bara 2 km till stan sa det gick fort, men svetten rann och varmen ar olidlig. Dock verkar det bara vara vi i hela Wangaratta som har ngn svettproduktion overhuvudtaget. Antar att de ar vana vid varmen.

Vistelsen i affaren var en upplevelse, mkt spannande med tanke pa vara yrken! Det var kul att fa jamfora lite med Coop och Ica. Priserna verkar vara detsamma ungefar iaf. Dock var det lite svart att hitta allt. Buljong eller kalvfond var nog svarast, vad fan heter det pa engelska liksom? Sa vi fick ringa Helen, som forklarade att det kallas "Stock" sa vi fragade personalen, och dar fanns en hel hylla med en massa buljong!! Hur mkt som helst. Galet.

Nar vi var hemma igen, borjade vi med kanelbullarna, detta var spannande. Vi tog sonder deras matberedare praktiskt taget och fick gora allt for hand. Efter tusentals skrattattacker fick vi ta oss samman och reslutatet blev valdigt bra! Vi tog sedan en liten paus nar Helen och alla kom hem, och akte och badade i floden for att svalka oss, riktigt skont.
Sedan borjade vi med kottbullarna, valdigt enkelt att gora faktiskt, sasen blev sadar, men efter att ha hallt i lite som vi sjalv tckte, och inte vad som stod i receptet sa blev det valdigt bra (Maria tackar sin pappa for den kunskapen.)

Allt blev valdigt uppskattat av var "familj" och de at sa det storknade!
Sedan hande det, som vi fasat for sa lange. En av deras hundar skaller, pa ett speciellt satt (vi kan saklart inte hora skillnad) men Phil sager "it must be a snake" sa han tar pa sig rediga skor och tar en spade i handen och gar ut. Vi sitter spant och tittar ut, livradda, givetvis, och Georiga (15ariga dottern) gar ut for att titta, hon ser ormen och gar sedan in igen. Nu ar vi annu mer radda, och adrenalinet pumpar, vi skulle dock vilja se en, helt dod dock.
Phil kunde inte hitta ormen, sa den finns val fortfarande dar ute i Wangaratta nagonstans, forhoppningsvis inte har pa garden.
Men det ar som de sager, vi verkar dra till oss alla dessa ackliga djur.

Nu sitter vi och lyssnar pa Bad Romance for att vi saknar att hora den 155 ganger om dagen pa mix megapol. Vi har aven lyssnat en hel del pa Hakan, gyllene tider, Thastrom osv, bara for att fa lite svenskt i vara oron!
Idag blir det nog en cykeltur till floden och lite solning och badning, vi tycker att det ar dags att fa en liten branna. Fast no stress, vi har fyra manader pa oss :D


RSS 2.0